Street Fighter, Mortal Kombat, Hagar, Tekken, King of Fighter ve diğerleri… Bu isimlerin yüzünde ufacık tebessüme yol açtığı bir kişinin şu anda incelemesi geçen oyunu beğenmemesi düşünülemez.
Little Fighter 2 neden ücretsiz dağıtıldığını anlayamadığım kadar içerikli, keyifli, üzerinde çalışılmış ve bir o kadar oynanması kolay. Her şeyi bir kenara bıraksak bile bir dövüş oyununun bu kadar çok varyasyonu bir arada içermesi dahi takdire şayan. İster karşılıklı dövüş, ister bölümleri geçmeye uğraş, ister turnuvaya katıl veya karmaşık ve ölümüne bir meydan savaşının içine atıl.
Oyun standart 800 x 600 çözünürlük kullanıyor ve ekran boyutu ayarlanamıyor. İlk üç seçimli menüde oyuna girmek, network ağıyla oynamak ayrıca tuş ayarlarını yapmak için seçenekler sunulmuş. Dört ayrı kişinin tuşları ayarlanabiliyor. Sadece klavye olsa bile en azından iki kişinin rahatlıkla oynayabileceği gibi tuş ataması yapılabilir. Dört yön tuşu ayrıca vuruş, zıplama ve defans tuşları var. Bir çok dövüş oyununda olduğu gibi kombolarımızı bu tuşların varyasyonuyla yapacağız. Bu kombolar için oyunun readme dosyasına bir göz atmak ilk etapta kolaylık sağlıyor. Oyuna başlanmadan önce tuşların ayarlanması iyi olur.
Game start dedikten sonra oyunumuzun asıl menüsü geliyor. Sırasıyla incelersek;
VS Mode: 8 kişiye kadar karşılıklı dövüşülen Street Fighter oyununun çok kişili olabilen çeşidi. İstenilirse bağımsız veya takımlara ayrılmış olunabiliyor.
Stage Mode: Hagar tarzı ilerlemeli oynanıyor. Gene 8 kişiye kadar seçiliyor. İstenildiği kadar bilgisayar oyuncusunu yanımıza almamız mümkün. Ne kadar kalabalık bir takım kurarsak rakibimizde o kadar kalabalık üzerimize gelir.
1 on 1 Championship: Toplam 8 kişi bire bir dövüşerek turnuvayı kazanmaya çalışıyor. İstenildiği kadar bilgisayar veya kullanıcı oyuncusu ayarlanabiliyor.
2 on 2 Championship: Toplam 8 dövüşçü ikişer kişilik takımlar halinde dövüşerek turnuvanın galibi olmaya çalışıyorlar.
Battle Mode: Karşılıklı iki takım yanlarına özel savaşçıları toplayarak meydan dövüşüne çıkarlar. Kullanıcı ve bilgisayar yönetimli karakterlerin yanı sıra oyunun bu modunda farklı dövüşçülere rastlıyoruz.
Bir dövüş oyununda ilk defa gördüğüm Mp sistemi mevcut. Bu sistem Mana Power ismiyle FRP oyunlarında olurdu. Dövüşçülerin kırmızı hak göstergelerinin altında mavi renkli MP göstergeleri var. Her yaptığımız kombonun belli bir Mp değeri var. Böylece komboları sınırsız yapmak yerine daha stratejik anlarda kullanmış oluyoruz. Mp göstergemiz yavaş doluyor. Hakkımızda iki türlü azalıyor. Koyu kırmızı ve açık kırmızı. Koyu renkli kısım kalıcı sağlık. Kalıcı sağlığı yükseltme şansı yok. Açık renkli kısım ise ondan daha düşüktür ve geçici sağlığı temsil eder. Uzunca bir süre darbe görmeyen dövüşçünün geçici sağlığı gittikçe artarak kalıcı sağlığa kadar ulaşabilir. Buna rağmen geçici sağlık daha kritik öneme sahip. Geçici sağlığı sıfırlanan dövüşçü kaybedip oyun dışı kalıyor. Stage Mode kısmında ölen karakterler, takımı bir stage geçtiği zaman tekrar canlanıyorlar.
Bugüne kadar oynadığım dövüş tabanlı oyunlar arasında şimdilik en üst sıraya yerleşen Little Fighter 2, dağıtıldığı sitelerde en yüksek oyları toplamayı başardı. Mutlaka denenmesi gereken tam arşivlik bir yapım. Herkese tavsiye ediyorum.
Bir yanıt bırakın