Commander Keen

İşte karşınızda şimdiye kadar oynadığınız ya da gelecekte oynayabileceğiniz en eğlenceli, en sürükleyici platform oyunu duruyor. Gerçekten Commander Keen bu konda yapılmış en iyi oyun bence. Bundan dolayıdır ki bu versiyondan sonra 5 tane daha yapıldı. Şimdi seriye ilk versiyonla giriş yapalım.

Oyunda Billy Blaze adında bir çocuğu yönetiyoruz. Çocuk dediğime bakmayın, bu becerikli, 8 yaşındaki insan evladı kendi yaptığı uzay gemisiyle bizim için marsa kadar gidiyor ve oranın yerlileri marslılarla amansızca savaşıyor. Sadece gezi amaçlı marsa gidiyor ancak marslılar gemisinin en önemli parçalarını çalıyorlar. Bu gezegende görevimiz, çalınan nesneleri toplayarak tek parça halinde dünyaya geri dönmek. Bu görevi gerçekleştirmeye çalışırken tabi ki bazı ekipmanlar kullanıyoruz. Bunlardan ilki artık kahramanımızla özdeşleşmiş olan Pogo. Hani şu ucunda yay olan ve yukarıya zıplamamızı sağlayan nesne. İlk bölümlerde bunu alıyoruz ve oyunun sonuna kadar en yakın dostumuz oluyor diyebilirim. Diğer ekipmanımız bir silah. Bölüm içlerinde topladığımız kurşunlarla kendimizi üzerimize gelen marslılara karşı koruyabiliyoruz.

Oyunumun yön tuşlarıyla oynanıyor. Eğer pogomuzu aktif hale getirmek istiyorsak bunun için ALT tuşunu kullanıyoruz. Eğer sadece zıplamak istiyorsak CTRL tuşunu kullanıyoruz. ALT+CTRL tuşlarıyla ise ateş edebiliyoruz. Pogo kullanırken aniden zıplamaya basarsanız bazen ateş edebilirsiniz. Bu da krşunlarınızın boşa gitmesine neden olabilir. Bunun için dikkatli olmaya çalışın.

Önceden de dediğim gibi oyun bir platform oyunu. Ama bu platform bölümlerine girmek için önce mars yüzeyi şeklindeki bir haritada dolaşıyoruz. Buradaki her yapı bir bölümü temsil ediyor. Yanına gelip CTRL tuşuna basar bu bölümlere giriş yapabiliyoruz. Sırayla bölümleri geçtikçe haritamızda ilerliyoruz ve yeni bölümler karşımıza çıkıyor.

Oyunda belli sayıda hakkımız var. Bu haklar bittiğinde oyunda sona eriyor. Bölüm içlerinde bol bol puan toplamaya dikkat edin. Çünkü her 20.000 puan size hak olarak geri dönüyor. Pyunda puan almanızı sağlayan nesneler ise şeker, pizza, cola gibi maddeler. Ne kadar iştah açıcı bir oyun olduğunu oynayınca göreceksiniz.

Oyunda grafikler klasik dos oyun grafiği şeklinde diyebiliriz. Sesler ise platform oyununa yakışacak şekilde. Genelde iyi olmakla beraber çok dinlendiğinde baş ağrısı ve baş dönmesine sebep olduğunu söyleyebiliriz. Benim bildiğim başka yan etkileri yok.

Sonuçta kendi türünde bir klasik var karşınızda. Tecrübelerim bu oyunda yaşça küçük arkadaşların daha başarılı olduğunu gösteriyor. Yaşınız ne olursa olsun denemeye değecek bir oyun. İyi oyunlar…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.