Ski or Die

Eminim bu oyunu bilmeyeniniz yoktur. Herkesin ilk bilgisayarında bulunan ender oyunlardandır.(Bir diğeri de Prince of Persia dır) Ama her zaman için bilmeyenler de vardır diyerek oyunumuzu yeni kitlelere sevdirmek için başlıyoruz anlatmaya.

Efendim oyunumuz kış sporlarını konu alıyor. Kar olan her yerde yapılabilen çeşitli kategoriler mevcut. Ama sakın olimpiyat gibi diyerek oyunu sınırlandırmayın. Şayet ben olimpiyatlarda hiç kartopu savaşı göremedim. Oyunumuzda, birazdan açıklayacağım dallarda yarışarak jürilerden en yüksek puanları almaya çalışıyoruz.

Peki neydi bu yarıştığımız spor dalları? Hepsini kısaca açıklayarak gidelim. İlk olarak yukarda bahsettiğim kartopu savaşı var. Bize verilen sürede elimizdeki kısıtlı cephaneyle(!) bize kartopu atanları altetmeye çalışıyoruz. Diğer bir oyunda helikopterle bir dağın tepesine bırakılıyoruz ve düşmeden kayarak aşağıya ulaşmaya çalışıyoruz. Başka bir oyunda şişme simitlerin üstünde bi yandan rakibimizle mücadele ederken diğer yandan aşağıya ondan önce ulaşmaya çalışıyoruz. Başka birinde ise snowbordumuzla kayarken yaptığımız akrobatik hareketlerle en yüksek puanları almaya çalışıyoruz. Son olarak da hem benim hem de çoğu oyuncunun favorisi olan rampadan atlayarak havada akrobatik hareketler yaptığımız ve jürilerden yüksek puanlar almaya çalıştığımız bir bölüm mevcut.

Tuşlardan bahsetmek gerekirse genelde yön tuşları ve Enter ile oynanıyor. Enter ile birlikte yön tuşlarına bastığımızda sporcumuza çeşitli hareketler yaptırabiliyoruz. Söylemem gerekir ki acrobatik hareketler yaptığımız kısımda enterla birlikte yön tuşları yerine Numpad tuşlarını kullanmakta fayda var. Çünkü çaprak hareket tuşlarıyla da yapabileceğimiz bazı hareketler de var. Bunları ancak Numpad ten yapabiliyoruz.

Oyunun grafikleri ve sesleri vasatın üstünde. Klasik Electronic Arts grafikleri kullanılmış Göza karışık görünse de gerçeğe yakın yapılmaya çalışılmış. Müzikler ise bazen aynı şeyi dinlemek sıksa da ilk defa dinleyenleri gaza getirecek şekilde. PC Speakerdan elektro gitar soloyu bi dinleyin bakalım.

Oyun bir zamanlar TRT de yayınlanan bir yarışma programında da kullanılmıştı. Belki de bu ününü o programa borçludur. Ama oyun sahip olduğu ünü kaldıracak kadar başarılı. Buna emin olabilirsiniz. Tıpkı diğer Electronic Arts oyunları gibi.

Sonuç olarak bu türde yapılmış ender oyunlardan. Bu oyunun başarısı diğer yapımcıların hevesini kesmiş olacak ki kışi sporlarıyla alakalı pek oyun göremiyoruz. Oynamak için ayırdığınız zamana değeceğine emin olabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.