Rally

1997 yılında yapılan oyunumuz DOS oyunları için biraz yeni olsa da aynı teknolojiyle üretilmiş bir DOS oyunu. Oyunumuzun tam adı Rally-Sport.

Gerçekten ilk oynadığımda beni oldukça şaşırtan bir oyun. Arabanın kullanımı, arabaların yoldaki engebelerden geçerken verdiği tepkiler çok gerçekçi. Yalnız kameranın sürekli sabit olması ve arabanın yön değiştirmesi yönetimi biraz zorlaştırsa da bu o kadar da önemsenecek bir eksiklik değil.

Oyunda istersek bilgisayara karşı, istersek aynı klavyeden arkadaşlarızla birlikte oynayabiliyoruz. Ama oyunda turnuva veya benzeri bir yarış tipi bulunmamakta. Yalnızca seçtiğimiz pistte, seçtiğimiz tur sayısıyla tek bir yarış yapabiliyoruz. Ancak bu bile oyundan aldığımız zevki azaltmıyor.

Oyunda Windows Xp kullanıcılarının karşılaşacakları ufak bir sorun var. XP kullanıyorsanız oyun sadece split ekranda yani 2 küçük ekranda oynanıyor. Normalde tam ekran oynanabilen bir oyun. Bu sorunu da DOSBox kullanarak aşabilirsiniz.

Oyunun çalıştırılma yöntemi de biraz farklı. Öncelikle oyunun giriş dosyası rally.bat ı çalıştırıyoruz. Buradan oyunla ilgili ayarlarımızı yapıyoruz. Yol seçimi, araç seçimi, oyuncu seçimi gibi. Daha sonra START a basıyoruz ama malesef oyunumuz başlamıyor. Korkmayın bu gayet doğal. DOS seçeneğini seçerek oyundan çıkıyoruz. Şimdi eğer oyunu split ekranda oynamak istiyorsanız rally2.exe dosyasıyla oyunu tekrar başlatıyorsunuz ve oyunumuz direkt başlıyor. Eğer ki tam ekranda oynamak istiyorsanız rallye.exe dosoyasını çalıştırıyorsunuz. Daha önce de söylediğim gibi eğer XP kullanıcısıysanız DOSBox yardımıyla bu dosyayı açarak oyunu tam ekranda oynayabilirsiniz. DOSBox programıyla oyunu rally.bat dosyasından da oynayabilirisiniz.

Söylemekte fayda var ki bu oyun eskiden hazırladığım sitede en çok indirilen 230 oyun arasında birinci sıradaydı. Nasıl bir oyun olduğu ortada. İndirin, oynayın, eğlenin. iyi oyunlar…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.