Plasmatron

Plasmatron, sayısız benzerini daha önce oynadığımız bir arcade oyunu. Bir uzay geminiz var, ve karşıdan gelen çeşitli yaratıkları, uçakları vuruyorsunuz. Her yerde bulamayacağınız bu unutulmuş oyunun senaryosunu, Oyuncuu.net ekibi olarak sizler için araştırdık 🙂

“İnsanların, Laughton 2 isimli gezegene kurduğu koloni uzun süre önce terkedilmiştir, ve uzaylı yaratıklar tarafından işgal edildiği haberi gelir. Bölgede inceleme yapmak, ve bu yaratıklarla savaşmak için Captain Ford bölgeye yollanır.”

Uzay geminizin bir güç kalkanı(SHD) var, bir de zırhı(DAM) var. Alttaki seviyelerinde dikkat edeceğiniz gibi, bir hasar anında önce güç kalkanı hasar alıyor. Ancak o sıfırlandıktan sonra zırhın kuvveti azalıyor. Güç kalkanı şarjlı, ve hasar gördükten sonra tekrar dolabiliyor. Ama zırhın hasarı tamir edilmiyor. Yani arada bir hasar almanız önemsiz, ama üstüste hasar almamalısınız.

Bu şarjlı kalkan avantajına karşılık, oyunda enerji almak yok. Hak almak yok. Bir kez patlayınca işiniz bitiyor.

Hasar alırken şuna dikkat edin: bir yaratığa çarpmak ya da vurulmak çok hasar vermez, ama patlamanın içinde kaldıkça hızla gücünüzü kaybedersiniz. Bu yüzden vurulmaya aldırmayın, ama çok hareketli oynayın.

En alttaki barlardan ETA varışa kalan süreyi, LZR ise lazerinizin şarjını gösteriyor.

Oyundaki düşmanlar epey çeşitli. Ben en çok yeşil sinekleri beğeniyorum 🙂 Bir de dev meteorların arasından süzülmeniz gereken bölüm çok zor, çünkü yanlış yapma hakkınız yok.

Oyunun sonunda da geri sayımın ardından üssünüze iniş yapıyorsunuz.

Plasmatron diğer shoot-em-up’lara göre daha zevkli, grafikleri daha kaliteli, ize bir kaç güzel saat yaşatacak bir arcade.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.