Chuck Rock

Yine Amiga tarihinin en önemli ve ses getiren oyunlarından birisi karşımızda. Pek çok kişi tarafından sıradan bir Amiga oyunu gibi dursa da aslında ortam, konu ve karakterler bakımından diğerlerinden biraz farklı bir konumda.

Oyunumuz taş devri zamanında geçiyor ve Chuck Rock adında bir kahramanı yönetiyoruz. Kahramanımız karşısına çıkan engelleri çok değişik bir silahla etkisiz hale getiriyor. Bu silah kahramanımızın göbeği. Önüne gelen çeşitli yaratık ve engellere göbeğiyle vurarak yoluna devam ediyor. Karşısına çıkan engeller de kendisini pek zorlayacak cinsten değil. Çiçekler, böcekler ve garip yaratıklar. Ama haliyle göbeğinizle bu yaratıklara vurduğunuz için bunların yanınıza çok yaklaşmasını beklemek zorundasınız. Yani göbeğinizin menziline girmek zorundalar. Bunun için çok dikkatli olmak gerek. Eğer ıskalarsanız yaratık size deydiği zaman bir hakkınız gidiyor. Zaten topu topu üç hakkınız var. Ama karşınıza bonus olarak çıkan çeşitli hak ve puanları da alabiliyorsunuz.

Oyunu oynarken çok aceleci olmamakta fayda var. Çünkü neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor. Siz ilerlerken aniden üzerinize bir kaya düşüveriyor. Ya da önünüze uçan bir yaratık çıkıp size dokunup kaçıyor. Haliyle bir hakkınız da gitmiş oluyor. O yüzden eğer çok bölüm geçmek istiyorsanız, önünüzü görerek ve yavaş yavaş oynamak en iyi çözüm.

Oyun grafiksel açıdan çok iyi. Bu tarz Amiga oyunlarını eskiden televizyona bağlayıp oynadığımız için grafikler daha bir büyük oluyordu. Büyük ekranlarda oynamak da daha zevkliydi. Şimdi 15” lik bir laptop ekranında aynı grafiksel güzelliği yaşatmıyor açıkçası. Hele bir de oyunun orijinal oynama alanı daha da darsa bu iyice kötü. Eğer imkanınız varsa bu tarz oyunları televizyona bağlayıp oynarsanız daha çok keyif alacaksınız.

Müzik ve sesler anlamında da Chuck Rock başarılı bir oyun. Hele oyunun introsundaki şarkıyı biraz dinleyin. Güzel bir rock parçası yapmışlar. Oyunla bağlantısı olması için herhalde introya bir rock parça koymuşlar. Hepinize iyi oyunlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.