Metal Mutant

Yine çok farklı bir oyunun incelemesiyle karşınızdayız. Bu sefer yönettiğimiz farklı özelliklere sahip üç adet robotla engelleri aşarak oyunu bitirmeye çalışıyoruz.

Oyun action türünde. Dediğim gibi sahip olduğumuz üç robotun da kendine göre özellikleri var. Bunlardan ilki Cyborg. İnsana benzeyen dostumuz robotlarımız arasında en seri olanı. Bu nedenle genelde hareket etmek için bu robotu kullanabilirsiniz. Bu robot kollarını balta veya çatal şekline sokarak karşısındaki rakibe vurabiliyor. Ayrıca uzun mesafe atlayabildiğinden engelleri aşmakta da onu kullanabilirsiniz. Ayrıca gündüzü gece yapmak gibi de ilginç bir özelliği var. En son ve en kullanışlı özelliği ise yukarıya attığı mıknatıslı ip. Zor durumlarda yine bu ip yardımınıza koşacaktır. Diğer robotumuz Dinos. Bu robot dinazor şeklinde ve cyborg a göre biraz daha yavaş. Onun en önemli özelliği ise havadan ve yerden saldıran küçük boylu canlılara karşı etkili olması. Ağzından ve kuyruğundan ateş çıkartabiliyor. Ayrıca kafasını uzatarak ısırması büyük canlılar üzerinde de etkili olabiliyor. En son robotumuz ise Tank. Bu robotun ayakları yok. Paletler üzerinde gidiyor ve oldukça ağır. En büyük özelliği ise her yöne ateş edebilmesi. Ayrıca gerekli yükleme yapıldığında kafası açılarak roket de atabiliyor.

Bütün bu robotlarımız her canlıya saldırabilse de, ancak doğru robotu kullanarak rakibe ağır zarar verebiliyoruz. Hangi rakibe karşı hangi robotu kullanacağınızı ise biraz antrenman yaparak öğrenebilirsiniz. Zaten belli bir seviyeye gelmeden oyunda ilerleyebilmek pek de mümkün değil. Sadece tek hakkımız var ve gücümüz bittiğinde oyunu da kaybediyoruz.

Yukarıda anlattığım özelliklerin hepsi ilk başta robotlarımızda yok maalesef. Oyunda ilerledikçe yerde bazı nesneler buluyoruz. Her bir nesne robotlarımıza yeni bir özellik katıyor. Nesneyi aldığımızda ekranın altında kazandığımız özellik ve nasıl kullanacağımız yazıyor. Oyunda Numpad tuşlarıyla Shift tuşunu kullanıyoruz. Numpad tuşlarıyla hareket ederken Shift+Numpad tuşları robotlarımızın özelliklerini kullanmamızı sağlıyor. Her bir yön robotumuzun ayrı bir özelliğini kullanmamızı sağlıyor. Robotlar arasında geçiş yapmak için F1, F2, F3 tuşlarını ya da Shift+Alt yön tuşunu kullanabiliyoruz.

Sonuç olarak çok değişik ve eğlenceli bir oyun. Oyunu ilk oynadığım 90’ların başından beri bu oyuna benzer bir oyun çıktığını duymadım. Eğer sizin için de aynı şey geçerli ise hemen denemelisiniz. Hepinize iyi oyunlar…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.